Menu

2021-11-26

Philip Planchenault


Soorten ondersteuning

Eindgebruikerstoepassingen op maat ontwikkelen

Toepassingsgebieden

Excel

Windows

Mac

pi Add-ins 0.0.b - datum-kiezer, verbeterd vizier en altijd beschikbaar overzicht van snelkoppelingen

pi Add-ins (0.0.b): datum-kiezer, verbeterde “vizier”-toepassing (geen aanpassing meer nodig van Uw eigen werkmappen!) en een handig overzicht van snelkoppelingen nu continu bij de hand … meer functies volgen nog.

Lees meer in dit artikel.

Zoals vorige week beloofd, is een testversie (“beta release 0.0.b“) van de pi Add-ins voor Excel beschikbaar.

Bereidwillige zielen die een exemplaar willen testen en mij feedback over verbeterpunten, prestaties en foutmeldingen willen bezorgen, kunnen zich via het contactformulier van pi-ProductivITy aanmelden (graag erbij vermelden op welk systeem en met welke versie van Excel de test zou gebeuren). In ruil krijgt U dan gedurende zeker 2 jaar een gratis licentie op de pi Add-ins (met inbegrip van updates en bijkomende functies die tijdens die periode verschijnen).

Alvorens wat meer uitgebreid in te gaan op wat er nu reeds beschikbaar is en welke soort bijkomende functies U nog mag verwachten, is er eerst toch 1 spijtige vaststelling die ik in alle transparantie moet delen: afgelopen week is gebleken dat plots (voor een nog onverklaarde reden) de programmatuur op M1-Macs Excel helemaal liet vastlopen. Ik heb dit gemeld aan Microsoft, maar nog geen verklaring (laat staan een suggestie voor een oplossing) vernomen.

In afwachting van een antwoord van Microsoft is de werking op ARM-gebaseerde Mac’s (de zogenaamde “Apple Silicon”) opgeschort. Enkel Intel-gebaseerde Macs kunnen er voorlopig gebruik van maken. Getest op een MacBook Air van 2015 (met 4GB RAM) blijkt de werking heel goed mee te vallen.

Reeds beschikbaar vandaag :

  • Datumkiezer (zie artikel van 2021-11-19 waar deze reeds eerder beschreven stond)
  • Verbeterde viziertoepassing : deze werkt nu zonder enige aanpassingen te moeten doen aan Uw bestaande werkbladen (zie artikel van 2021-10-08 waar de eerste aanzet werd beschreven)
  • Ingebouwde snelkoppelingen steeds bij de hand i.p.v. in een PDF (zie artikel van 2021-10-29)

Enkele functies in wording :

  • Automatisch toevoegen van een inhoudstabel in een werkboek (met mogelijkheid voor sorteren van werkbladen op naam en voor het bijwerken van de inhoudstabel) … zonder toevoeging van macro’s aan de bestaande werkboeken;
  • Automatisch aanvullen van ontbrekende waarden of formules in gegevenstabellen;
  • Eigen functies voor gebruik in Uw werkbladen (voor manipuleren van tekstgegevens, voor het genereren of herkennen van priemgetallen, voor het werken met bestandsnamen en padnamen, …
  • Andere suggesties voor scenario’s waar een geautomatiseerd hulpmiddel zou van pas komen, zijn altijd welkom.

Op termijn komt er ook een “schoonmaakmodule”, die een werkmap zal opruimen op het vlak van ongebruikte “custom formaten”, opgebroken “conditional formatting” regels, gebroken naamdefinities, …

Be the first to comment!
0 / 2000
28 - 21 = ?


pi-ProductivITy BV
Gevaertlaan 177
2260 Westerlo
(Belgium)


KBO
BTW
IBAN
BIC

0784.487.302, RPR Antwerpen - afdeling Turnhout
BE 0784.487.302
BE74 0689 4476 8307
GKCCBEBB
pi-ProductivITy BV
Gevaertlaan 177
2260 Westerlo
(Belgium)

KBO
BTW
IBAN
BIC

0784.487.302, RPR Antwerpen - afdeling Turnhout
BE 0784.487.302
BE74 0689 4476 8307
GKCCBEBB