Menu

2022-08-12

Philip Planchenault


Soorten ondersteuning

Ad-hoc problemen oplossen en ondersteuning bieden

Eindgebruikerstoepassingen op maat ontwikkelen

Toepassingsgebieden

Websites

Wachtwoord-beveiligde pagina met bestandsdeling voor grote bestanden geïntegreerd in uw eigen website?

Bent U geïnteresseerd in het hebben van een met een wachtwoord beveiligde pagina op uw eigen website, en misschien het delen van bestanden voor grote bestanden zonder afhankelijk te zijn van "externe" oplossingen van derden?

Lees meer in dit artikel.

De afgelopen dagen ben ik aan het spelen geweest met plug-ins voor RapidWeaver (van RealMac) en Stacks (van YourHead) om een manier te vinden om een wachtwoord-beveiligde pagina op mijn persoonlijke website (planchenault.be) te hebben waarop leden van de familie en goede vrienden bestanden tot 4000 MB kunnen delen zonder tijdsbeperking.

Hoewel er een aantal goede oplossingen van derden zijn (zoals WeTransfer, Dropbox, ...), zijn de meeste ofwel gratis, maar met beperkingen op de bestandsgrootte en met een maximum aantal dagen dat de geüploade bestanden beschikbaar zijn, of ze zijn betalend en kunnen vrij duur zijn voor een particuliere gebruiker. Ook zou in alle gevallen die ik ken, voor het uploaden of downloaden van bestanden de bezoeker van uw website worden doorgestuurd naar de website van de derde partij.

Vanaf vandaag heb ik op mijn privé-website een pagina voor het delen van bestanden die al deze zorgen vermijdt.

De wachtwoord-beveiliging is in de pagina ingebouwd met behulp van Sitelok (van Vibralogix). De plug-in Userfiles voor Sitelok (ook van Vibralogix) wordt gebruikt om de weergave van alle geüploade bestanden te beheren en biedt ook een zeer eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier om bestanden toe te voegen.

Voorlopig is de Vibralogix-software echter beperkt tot ongeveer 250 MB per bestand, en omdat ik een oplossing nodig had voor veel grotere bestanden, heb ik een tweede mogelijkheid (één extra klik) toegevoegd met behulp van de FormsPlus-stack van Chillidog Software. Door “File Chunking” omzeilt deze software de beperkingen aan de server-kant die zijn gekoppeld aan grote bestanden (in feite wordt elk bestand in kleinere "brokken" geknipt die afzonderlijk worden geüpload en vervolgens weer samengevoegd op de server).

Als u geïnteresseerd bent in het hebben van een eigen website met vergelijkbare functionaliteiten (“lidmaatschapspagina’s” met wachtwoord-beveiliging, bestandsdeling geïntegreerd in uw site), neem dan contact met mij op via het contactformulier op de website van pi-ProductivITy.

Be the first to comment!
0 / 2000
2 + 19 = ?


pi-ProductivITy BV
Gevaertlaan 177
2260 Westerlo
(Belgium)


KBO
BTW
IBAN
BIC

0784.487.302, RPR Antwerpen - afdeling Turnhout
BE 0784.487.302
BE74 0689 4476 8307
GKCCBEBB
pi-ProductivITy BV
Gevaertlaan 177
2260 Westerlo
(Belgium)

KBO
BTW
IBAN
BIC

0784.487.302, RPR Antwerpen - afdeling Turnhout
BE 0784.487.302
BE74 0689 4476 8307
GKCCBEBB